RSS
archiv revue
Miloslav Stingl: Indiáni na válečné stezce
Jaký je nejznámější a nejodvážnější apačský náčelník Divokého západu? Všechny nejspíše napadl Vinnetou, ale ten nebyl skutečný. Stvořil ho Karel May. Existoval ovšem jeden skutečný náčelník Apačů, který se zapsal do historie a stal se předobrazem pro legendárního Vinnetoua.
Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče v novém rozšířeném vydání
"Pokud nechcete, aby vás děti přivedly do hrobu, přečtěte si knihu Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče", radí prof. Hermann Kostižer - specialista na boj s dětskou neposlušností.
Pletení z pedigu
Co je to pedig? U nás hned po vrbovém proutí nejpoužívanější materiál pro pletení košů. Dováží se k nám z tropů jihovýchodní Asie.
Vychází 300: Bitva u Thermopyl
Komiks 300: Bitva u Thermopyl vychází již počtvrté. Comics centrum jej vydalo poprvé v roce 2000. V tomto případě i dalších dvou vydáních se náklad zcela vyprodal.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Není snadné vybrat z nepřeberného množství knih, které každý měsíc vycházejí, ty nejlepší. A ne každému se líbí to samé. My jsme se opět snažili vytipovat novinky, které by mohly zaujmout co nejvíce čtenářů.
Druhá kniha nebývale uchopeného cestopisu slovenské sinologičky Dominiky Sakmárové mě opět položila na lopatky, v tom nejlepším slova smyslu.
Debutový román Život na míru americké spisovatelky Nikki Erlick vzbudil celosvětovou senzaci. Ihned po vydání se stal bestsellerem. Námět románu je opravdu zajímavý, vlastně jde o takové „co by, kdyby“, jež dá čtenáři popud se zamyslet nad samotným bytím.